De wereld snakt naar adem!

Categorie: Laatste nieuws Gepubliceerd: maandag 31 mei 2021

Geen lucht meer. Uitgeput. Wanhoop. We zien het wereldwijd, en op dit moment vreselijk schrijnend in India. Het coronavirus grijpt daar harder om zich heen dan ooit. De cijfers en beelden die we uit India krijgen liegen er niet om: de situatie is dramatisch! Elke dag schrikken we van de berichten die ernstiger zijn dan de dag ervoor. Wanhoop en paniek verspreiden zich over het land. Het Christelijk Noodhulpcluster (ZOA, Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tearfund, Woord en Daad) is een campagne gestart om extra noodhulp te bieden in landen die ernstig lijden onder de coronapandemie. 

Met name in India en Nepal is de situatie de afgelopen tijd enorm verslechterd. Met zeer veel besmettingen, een grote druk op de gezondheidszorg en een tekort aan alles: van ziekenhuisbedden tot zelfs een plek in de crematoria. De situatie is mensonterend. Mensen zijn wanhopig en hebben hulp nodig! Waar het in Nederland en andere westerse landen nu langzamerhand de goede kant op lijkt te gaan (wel of niet het terras langer open), vraagt het Christelijk Noodhulpcluster aandacht voor landen waar het juist steeds erger wordt. Vrijwel iedereen verliest daar dierbaren doordat er te weinig medische hulp is. Hele gezinnen zitten zonder eten in Lock down en worden steeds kwetsbaarder. Ze vragen ons: blijf alsjeblieft bidden voor India en help ons!

Het Christelijk Noodhulpcluster heeft dringend geld nog om de mensen in India en Nepal te helpen. Als diaconie van Hervormd Enter willen we daarom op zondag 6 juni hier een actie voor houden. Je kunt je gift in de kerk in de collecte-melkbus geven , via de GIVT-app (LET OP: via de tweede collecte), of in de brievenbus van de pastorie deponeren (graag met opschrift ‘Corona’). Het kan ook via de bank overgemaakt worden naar de diaconie (NL86 RABO0 317400452) onder vermelding van ‘Corona’. De opbrengst van de collecte en giften zal door de diaconie worden verdubbeld, zodat we een substantieel bedrag kunnen overmaken naar de hulporganisaties. De wereld snakt naar adem! Geef jij lucht?

 

Inloggen