Collecte voor overstromingen Azie

Categorie: Laatste nieuws Gepubliceerd: zaterdag 09 september 2017

We horen deze dagen veel nieuws over de overstromingen in Houston en de stormen in het Caribisch gebied, maar tegelijkertijd vindt er aan de andere kant van de wereld nog een enorme ramp plaats, waarvoor weinig aandacht is. 

Moessonregens zorgen in Azië voor grote overstromingen. Deze omvangrijke overstromingen in India, Nepal en Bangladesh hebben bijna 41 miljoen mensen getroffen. In Bangladesh staat meer dan een derde van het land onder water. Meer dan duizend mensen zijn al omgekomen. Dorpen zijn weggespoeld, staan onder de modder en zijn moeilijk te bereiken. Er wordt gevreesd voor een slechte oogst. Ook zorgt het stilstaande water voor een bedreiging van de gezondheid in de regio omdat een uitbraak van besmettelijke ziekten op de loer ligt.

Om mensen te redden is hulp nú nodig. De diaconie wil daarom op zondag 10 september de collecte in beide diensten bestemmen voor de noodhulp aan de slachtoffers van de overstromingen

Hoe kunt u helpen? Door te geven voor de diaconiecollecte in de dienst van 10 september. Er staat ook een bus in de hal van de kerk waar u uw gift in kunt doen of u kunt het overmaken naar het rekeningnummer van de diaconie (NL86 RABO 0 317 400 452).

Het geld zal worden bestemd voor de Christelijke Noodhulpcluster. De organisaties in dit cluster die in dit gebied werkzaam zijn -  Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA - geven hulp in India, Nepal en Bangladesh en Myanmar. Er  worden mobiele medische posten opgezet en  van daaruit worden hulpgoederen uit, zoals tenten, dekens en kleding uitgedeeld. Ook wordt er medische ondersteuning gegeven om de uitbraak en verspreiding van besmettelijke ziekten te voorkomen. Verder worden vooral de kinderen voorzien van voedselaanvulling. 

Met uw en jouw steun kunnen we de getroffen bevolking voedselhulp verlenen en hen helpen de draad weer op te pakken na de grote waterstromen en aardverschuivingen. Helpt u/ help je mee?

Inloggen